Team Hernings kalender kan downloades herunder:
________________________________________________________________________________________________________
22. oktober 2021
Har du ikke meldt dig til endnu? – ja så kan du gøre det på https://teamherning.dk/ansogning/
________________________________________________________________________________________________________
Team Herning på jagt efter voksenryttere og hjælpere
Flere børn og unge, som har det svært i hverdagen, har gennem årene fået god gavn af at være med på cykelholdet Team Herning. Nu er foreningen på udkig efter flere frivillige
HERNING Siden Team Herning blev stiftet i maj 2014, har en række unge mennesker på cykelture til Paris fået en sig stor oplevelse og en tro på, at de kan overkomme de store og uoverskuelige forhindringer, som livet kan byde på, når det bliver svært. På grund af corona er den næste Paris-tur udskudt til sommeren i 2023, så træningen for det næste hold begynder i april til næste år. Og for at styrke foreningen til fremtiden er Team Herning i gang med at opbygge et ambassadørkorps, fortæller foreningens formand, Niels Møller Jensen. De første to er fundet i Michael Nørager, der er lektor på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi på AU Herning, og Ulrich Gorm Albrechtsen, som er kommunikationschef i Dansk Cykle Union.
Snøren er desuden kastet ud til yderligere 10 potentielle ambassadører. Vi er meget optagede af, at konstruktionen også holder i de næste tre, fire og fem år, siger Niels Møller Jensen og tilføjer, at foreningen som noget nyt vil til at have medlemmer, så der er en kreds, man kan trække på. Derfor har Team Herning brug for flere frivillige kræfter. Vi vil især gerne finde nogle voksenryttere, som gerne vil cykle og kan se sig selv i Paris i 2023. Og så vil vi gerne have hjælpere, der kan hjælpe med det praktiske, siger formanden. Det, livet handler om der er flere grunde til, at lektor Michael Nørager har valgt at takke ja til at være ambassadør for projektet. Jeg blev inviteret indenfor af nogle, som jeg synes står i spidsen for et godt projekt, siger han. Og da han lærte projektet at kende, var der ingen tvivl. Kernen i projektet er jo børn og unge, der af flere forskellige årsager er et sted, hvor det er svært. Og hvis jeg kan give dem en hjælpende hånd, så vil jeg virkelig gerne det, siger han. Han gør det for de unge menneskers skyld.
Jeg har hørt, at både børn, unge, voksne og frivillige hjælpere alle græder, når de kommer til Paris. Det er grund nok for mig. Tænk sig at kunne forbinde sig til så gode følelser. Det er det, livet handler om. Så selvfølgelig er det for de unge menneskers skyld, siger Michael Nørager. Kromosomer og det lange liv. Men han får også selv noget ud af det. Han peger på forskning og bogen »Yngre med årene« af Bente Klarlund Pedersen og giver sig i kast med et mindre foredrag om, hvordan endestykkerne i vores cellers kromosomer fungerer. Billedligt sammenligner han endestykkerne med det lille plastikstykke, der sidder for enden af snørebånd. De forkortes ved hver celledeling, og de har en sammenhæng med aldringen. Det er dem, der gør, at vi får rynker, og at det bliver sværere at strække ud og løbe, siger han. Men man kan forsinke forkortelsesprocessen gennem de velkendte KRAM-faktorer – vores vaner med kost, rygning, alkohol og motion. Og nu kommer pointen. Studierne peger på, at hvis du arbejder med og engagerer dig i noget meningsfuldt, så kan du forlænge dem. Derfor siger jeg til alle, at de skal tage del i frivillige projekter. Det er det bedste, man kan gøre for et langt liv, siger han med et smil i stemmen og tilføjer: Det er den bedste måde at hjælpe sig selv på. Så det er en win-win-win … win. Planen er ikke umiddelbart, at lektoren selv skal cykle med til Paris. Han skal derimod hjælpe bestyrelse og styregruppe med at skabe en bedre organisering. – Jeg vil bare gerne hjælpe, og jeg er ikke spor bange for at give en hånd med. Jeg kan kun se fordele ved det, siger Michael Nørager. En samfundspligt at hjælpe.
For Ulrich Gorm Albrechtsen, kommunikationschef hos Danmark Cykle Union, var der heller ikke meget at rafle om, da han blev spurgt, om han ville hjælpe. Jeg har den holdning, at når man har et projekt, der er så prisværdigt, så vil jeg tillade mig at kalde det en samfundspligt at hjælpe de unge mennesker med at finde en vej ud af noget, der kan være lidt svært, siger han. Han kan både bidrage med sin cykelfaglige viden og med sin erfaring inden for kommunikation og marketing. Jeg kan forhåbentligt være med til at udbrede kendskabet. Jeg skal ikke cykle med, men jeg håber, at jeg kan sætte det lange lys på, at det er et projekt, der gør en forskel – og er et positivt og prisværdigt initiativ, siger Ulrich Gorm Albrechtsen. Han fortæller, at han fra Team Herning og lignende projekter har hørt om, hvor stor effekt det har for de unge at være med. Man har jo hørt om, at de ændrer personlighed og livssyn og får sig en god uddannelse. Det vil jeg sgu’ gerne bidrage til, fortæller han.
________________________________________________________________________________________________________
Team Herning er klar til næste tur med 15-20 unge mennesker, som fra maj 2022 træner sig op til at kunne cykle til Paris i juli 2023.
Vi skal bruge ca. 55 voksne frivillige, som enten vil cykle med eller være en del af serviceholdet, som sørger for det praktiske omkring holdet.