Projektet

Vi er cykelholdet, der gør en forskel. Vores projekt drejer sig om unge mennesker med særlige behov. Vores ypperste formål er at styrke dem og hjælpe dem på vejen til en fremtid med uddannelse og job. Det gør vi gennem den helt konkrete, men store, udfordring at cykeltræne i 12-14 måneder for til sidst at cykle fra Herning til Paris. 

Kræfterne, der får Team Herning til at fungere er en stor gruppe af mennesker, som bruger både tid og penge på projektet. Kulturen er sådan, at vi hjælper hinanden frem mod målet, vi byder ind med personlige ressourcer, og vi tager imod den hjælp, vi har brug for. Vi er en gruppe sammensat på tværs af alder, køn og beskæftigelse, som har det tilfælles, at vi vil være noget for andre, gøre en forskel vi kan mærke, og de fleste af os elsker at motionere på cykel.

De unge ryttere er udtaget i samarbejde med skolerne i Herning Kommune. De voksne deltagere ansøger om at være med og består af en rytter- og en supportgruppe. Både unge og voksne træner regelmæssigt 1-2 gange om ugen samt 3-4 weekender, og du skal have tid til både at deltage i træningerne og sponsoraktiviteter. Derfor er det tidskrævende at være en del af Team Herning. Til gengæld garanterer vi for øget livskvalitet og sundhed.

Som del af voksengruppen betaler du selv 10.000 kr., som dækker over de udgifter, der er i forbindelse med deltagelsen. Du betaler 4000 kr. som depositum ved din tilmelding og resten i foråret inden turen til Paris. Pengene dækker cykeltøj, fællesudgifter og turen til Paris, de dækker ikke racercykel og vedligeholdelse af den. De unge ryttere betaler ikke for at deltage, og vores mål er at indsamle 500.000 kr. gennem sponsorater, som skal dække omkostningerne.

 

Er du en del af Serviceholdet, betaler du 5.000 kr.

De voksne på holdet sammensættes ud fra en rimelig fordeling af køn, alder, uddannelse og erhverv, samt nybegyndere og erfarne cykelmotionister. For at blive en del af holdet skal du som hovedregel enten have bopæl eller arbejde i Herning Kommune, være over 18 år, have mulighed for at deltage i cykeltræningen og holdets øvrige aktiviteter samt have cyklet minimum 3000 km fra 1. januar til afgangen mod Paris.

Team Herning er organiseret med en bestyrelse, en styregruppe og en supportgruppe. I hver af disse grupper har vi centrale funktioner som teamchef, servicechef, holdkaptajner, sponsorchef, kasserer og pressechef. Herudover har nogle deltagere særlige opgaver som træner, læge, sygeplejerske og cykelmekaniker.